Justin Boxler

Justin Boxler -  Niedermorschwihr, Alsace

Lidt nordvest for Colmar, finder vi byen Niedermorschwihr hvor Vingården Justin Boxler holder til. Gården har produceret vin siden 1672 og er traditionelt gået i arv fra far til søn gennem mange generationer og i dag er det 11. generation personificeret ved det unge par Charlotte og Florent, der styrer aktiviteterne.


Justin Boxler råder over ca. 12 hektar spredt ud over området: Katzenthal (5 ha), Niedermorschwihr (4,70 ha), Ingersheim (1 ha), Turckheim (0,80 ha) og endelig Ammerschwihr (0,60 ha). Det hele er opdelt i 80 forskellige parceller der dog ikke ligger mere end max. 8 km fra ejendommen.

Mere end halvdelen af ​​vingårdens areal er afsat til såkaldte ædle druesorter: Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris og Riesling. Det er dog Riesling, der fylder mest med et tilplantet areal på 4 hektar. Pinot Noir er dog også at finde i sortimentet og klar til at udvikle sig i fremtiden. Allerede nu er deres basis Pinot Noir ganske velsmagende og Barriques-udgaven aldeles fremragende:-)

Efter at have fulgt specifikationerne for økologisk vinavl i et årti, har Justin Boxler gennemført en officiel "AB" -konverteringsproces i 2019. Årgang 2022 blev den første høste der kunne certificeres som «AB» (økologisk landbrug).


Justin Boxler vin
Justin Boxler vin
Justin Boxler vin

Vindyrkningsområdet i Alsace er særdeles mangfoldigt og består af hele 13 geologiske jordbundsarter. Dette danner en mosaik af terroirs, der bidrager til udviklingen af ​​vine med en stærk personlighed. Generelt består jordbunden hos Domaine Justin Boxler af granit, kalksten samt leret og marnogresøs jord. Granit findes på vinmarkerne Brand, Sommerberg og Wineck-Schlossberg og kalksten på Florimont og Lieu-dit-Pfoeller. Vi har naturligvis hjemtaget "lidt af hvert" så er du til terroir, er der virkelig noget at nørde med :-) Vi har smagt rigtig mange vine fra gården og finder kvaliteten særdeles høj samtidig med at prisniveauet er til at have med at gøre. 

Justin Boxler
Justin Boxler
Justin Boxler vin
Justin Boxler
Justin Boxler vin
Justin Boxler
SiteLock
unsplash