Kellerei Kaltern - Alto Adige

Kellerie Kaltern - Alto Adige


Kellerei Kaltern er et Kooperativ hvis eksistens kan spores tilbage til år 1900, beliggende ved bredden af søen Kalterersee i den Italienske vinregionen Alto Adige.

Kooperativets medlemmer har alle lige stemmeret til generalforsamlingerne og alle vinbønderne ved hvilke vine deres druer bliver brugt til og alle druerne er håndplukkede. Det i sig selv er jo en rigtig god historie!


Men Alto Adige er også det vinområde i verden med flest præmieringer pr vinhus, og kvaliteten er derfor tårnhøj overalt hvor man kommer frem.James Suckling har givet 16 af husets vine over 90 point i 2021 årgangen, og Quintessenz Kalterersee Classico Superiore har i årgang 21 fået de eftertragtede 3 glas i Gambero rosso for 3 gang på bare 5 år.


Kellerei Kaltern laver helt stilsikre vine, både på helt lokale sorter som eksempelvis Schiava der både bruges til de helt lette bordvine men som også kan give kraftige krydrede vine,Der dyrkesogså internationale druer der gør sig godt i højderne, som eksempelvis Chardonnay, Pinot Noir og Sauvignon blanc.

Højden over havet og beliggenheden midt i Dolomitterne gør at man nærmest kan snakke om koldklimavine, til trods for IT landestemplet. Det gør at vinene bliver lettere, mere friske, og bjerggrunden giver en masse mineralitet til vinene.

SiteLock
unsplash