Vin fra Frankrig

Økologisk certificerede vine af fineste kvalitet

Frankrig er svær at komme uden om, når vi taler vin. Der findes et hav af producenter i alle kvalitets og prisklasser og udbuddet er stort. Kunsten er at finde dem der kan noget ud over det sædvanlige og det mener vi bestemt at vi har gjort med foreløbig 3 helt unikke vingårde:.


Justin Boxler i Alsace har igennem 11 generationer dyrket fremragende vine og den unge generation, Charlotte og Florent har "adopteret" filosofien fra de forrige: "Observér og respektér dit terroir"

Efter at have arbejdet 12 år med organisk vindyrking, er de fra og med høsten i 2022 officielt certificeret som Økologisk vingård. 


Domaine Les 4 Vents er beliggende i lige mit i hjertet af Crozes-Hermitage i det nordlige Rhone. Her regerer de 2 søstre, Lucie og Nancy. Vingården er ligeledes økologisk certificeret.

Domaine Les 4 Vents er medlem af 'Vignerons de nature' der er en sammenslutning af 35 ​​producenter, der deler den samme filosofi og kærlighed til deres håndværk.

"Alle vores vine er produceret ved hjælp af økologiske eller biodynamiske metoder og/eller af vin producenter, der har et dybt engagement i og respekt for terroiret"


Domaine de la Tête Noire er grundlagt i 2008 og drives af familien De Silva, der overtog gården og dens 20 hektar vinmarker i 2015. Markerne er fordelt på de 3 cru'er Gigondas, Vacqueyras, Carianne og dertil har de 6 hektar klassificeret som Cotes du Rhone Village, som ligger lige under Cru betegnelsen kvalitetsmæssigt. Spændende vine fra den sydlige del af Rhôhne - og så er de naturligvis økologisk certificeret


SiteLock
unsplash