Vin fra Italien

Herlige vine  fra Italien

Italiensk vin produceres i alle Italiens regioner. Italien er verdens største vinproducent og det land i verden, der har den største variation af indfødte druer, med et areal på 702.000 hektar (1.730.000 acres), der dyrkes som vinmarker, og som i 2013-2017 bidrog med et årligt gennemsnit på 48,3 millioner hl vin. I 2018 stod Italien for 19 procent af den globale produktion, foran Frankrig (17 procent) og Spanien (15 procent). Italiensk vin eksporteres både til hele verden og er populær blandt italienerne, som i gennemsnit drikker 42 liter pr. indbygger, hvilket giver en femteplads i verdens vinforbrug.

 

Vinavlens og vinfremstillingens oprindelse i Italien er blevet belyst af nyere forskning og strækker sig tilbage til før de fønikiske, etruskiske og græske bosættere, som producerede vin i Italien, før romerne plantede deres egne vinmarker[. Romerne øgede Italiens vindyrkningsareal betydeligt ved hjælp af effektive vindyrknings- og vinfremstillingsmetoder.

Rotweiss dels importerer, dels forhandler foreløbig vine fra 3 vidt forskellige vingårde; Fra Tyrol i nord, til Toscana "i midten" og ned til Campanien i syd; Smag på dem - det vil du ikke fortryde:-)

SiteLock
unsplash