Vingårde Frankrig

Justin Boxler - Niedermorschwihr, Alsace, Frankrig

Lidt nordvest for Colmar, finder vi byen Niedermorschwihr hvor Vingården Justin Boxler holder til. Gården er traditionelt gået i arv fra far til søn gennem mange generationer og i dag er det det unge par Charlotte og Florent der styrer aktiviteterne.


Justin Boxler råder over ca. 12 hektar spredt ud over området: Katzenthal (5 ha), Niedermorschwihr (4,70 ha), Ingersheim (1 ha), Turckheim (0,80 ha) og endelig Ammerschwihr (0,60 ha). Det hele er opdelt i 80 forskellige parceller der dog ikke ligger mere end max. 8 km fra ejendommen.

Mere end halvdelen af ​​vingårdens areal er afsat til såkaldte ædle druesorter: Gewurztraminer, Muscat, Pinot Gris og Riesling. Det er dog Riesling, der fylder mest med et tilplantet areal på 4 hektar. Pinot Noir er dog også at finde i sortimentet og klar til at udvikle sig i fremtiden.

Efter at have fulgt specifikationerne for økologisk vinavl i et årti, har Justin Boxler gennemført en officiel "AB" -konverteringsproces i 2019. Årgang 2022 bliver den første certificerede «AB» (økologisk landbrug).


Vindyrkningsområdet i Alsace er særdeles mangfoldigt og består af hele 13 geologiske jordbundsarter. Dette danner en mosaik af terroirs, der bidrager til udviklingen af ​​vine med en stærk personlighed. Generelt består jordbunden hos Domaine Justin Boxler af granit, kalksten samt leret og marnogresøs jord. Granit findes på vinmarkerne Sommerberg og Wineck-Schlossberg og kalksten på Florimont og Pfoeller. Vi har naturligvis hjemtaget "lidt af hvert" så er du til terroir, er der virkelig noget at nørde med :-) Vi har smagt adskillige vine fra gården og finder kvaliteten særdeles høj samtidig med at prisniveauet er til at have med at gøre. 

SiteLock