Sarah Hulten

 Sarah Hulten weine, Mittelrhein

                                   

                                Plan R - og R står for Riesling, Rhein og Rekultivering

 

Sarah Hulten riesling Rotweiss

Kald det ikke en drøm - kald det en plan! For mere end 40 år siden ophørte en meget stejl vinmark i Leutesdorfer Rosenberg i Mittelrhein med at være vinmark. Den blev simpelthen opgivet af sine ejere og har siden ligget øde hen. Altså lige indtil at Sarah Hulten i 2017 i en alder af blot 26 år, får den skøre ide at genoptage dyrkningen af marken. Uden vinmæssig uddannelse, uden at være vokset op i en vinfamilie - og uden penge, kaster hun sig ud i projektet med brask og bram. Gennem crowdfunding får hun samlet så mange penge ind at hun kan gå i gang og med blod, sved og hårdt arbejde starter hun rekultiveringen af denne stærkt eftergroede og særdeles stejle vinmark. Alt arbejde foregår med håndkraft; tjørne og ukrudt fjernes, de historiske støttemure er renoveret og der plantes riesling - og kun riesling! Faktisk er der tale om kloner af planter der har sin oprindelse i Mosel i 1896.


Den første årgang Sarah fik flasket og er for længst udsolgt; 2018 årgangen frigives i maj 2019 og Rotweiss er foreløbig de eneste udenfor Tyskland der kan tilbyde vin fra dette spændende projekt. Vi har sikret os en pæn del af den ellers stærkt begrænsede produktion på ca. 2000 flasker. Og tro os når vi siger at efterspørgslen er stor!

Sarah Hulten er i 2019 optaget i VINUM´s vinguide og har fået flotte anmeldelser: "Årets opdagelse i Mittelrhein" og "Det er sådan vi nogen gange ønsker at riesling fra "gamle" og erfarne vinmagere skal smage " står der blandt andet:-)


Sarah Hulten riesling Rotweiss
Sarah Hulten riesling Rotweiss

Fotos above and right taken by Henry Tornow

Sarah Hulten riesling Rotweiss
Sarah Hulten riesling Rotweiss
Sarah Hulten riesling Rotweiss
Sarah Hulten riesling Rotweiss

Fotos above a taken by Christoph Bröder

google6dd57302b1510ffc
SiteLock

Ved brug dette website accepterer du cookies

Læs mere
Godkend