Kinheimer projektvin " En primeur"

                 Kinheimer projektet  ROTWEISS SYMPHONY - en verdenssensation!

På vinbjerget Kinheimer Rosenberg dyrker Daniel Molitor den almenkendte hvide (weisser) riesling drue og på Kinheimer Römerhang den røde (Roter) riesling. Ja, du læste rigtigt. Den har dog intet at gøre med rødvin; Navnet har den fået på grund af sit rødlige skær. Visse kloge folk mener i øvrigt at den røde riesling faktisk er den originale stamfader til den hvide riesling drue.

At lege lidt med ordene Rot og Weiss, giver i den grad mening for os som importør; Selvfølgelig skal vi da have en vin der i den grad relaterer til vores navn 😊


Vi har fået produceret en cuvée bestående af de 2 nævnte druer og i 2 forskellige udgaver:


  • En feinherb (let sødmefyldt vin) cuvée som der er fremstillet i 400 nummerede eksemplarer.
  • En trocken (tør) fadlagret cuvée der flaskes 300 eksemplarer; Frigives i foråret 2022

De 2 vine fremstilles eksklusivt for Rotweiss Vinimport og der vil ikke blive fremstillet flere end nævnt ovenfor. Alle flasker er nummererede.


Resultatet på Feinherben er blevet overordenligt godt! Duften rummer tropiske frugter og smagen domineres af ananas, fersken og lidt hyldeblomst. Derudover en meget fin balance mellem den svage sødme og den gode syre. En frisk, yderst velsmagende og liflig vin, der allerede er blevet sommerens hit rundt omkring:-).


Det bliver spændende med den tørre udgave i 2022 :-)

Roter riesling. Foto taget på Kinheimer Rosenberg 16. august 2020                                              Weisser riesling. Foto taget på 

                                                                                                                                                      Kinheimer Rosenberg 16. august 2020


Rotweiss har også en ”ren rød” Ruby Riesling fra Stairs n Roses i sortimentet. Derudover kan du naturligvis også købe en almindelig Riesling feinherb, hvis du har lyst til at nørde lidt:-)


google6dd57302b1510ffc
SiteLock