Kinheimer projektvin " En primeur"

Kinheimer projektet  ROTWEISS SYMPHONY - en verdenssensation!

På vinbjerget Kinheimer Rosenberg dyrker Daniel Molitor den almenkendte hvide (weisser) riesling drue men også en rød (Roter) riesling. Ja, du læste rigtigt. Den har dog intet at gøre med rødvin; Navnet har den fået på grund af sit rødlige skær. Visse kloge folk mener i øvrigt at den røde riesling faktisk er den originale stamfader til den hvide riesling drue.

At lege lidt med ordene Rot og Weiss, giver i den grad mening for os som importør; Selvfølgelig skal vi da have en vin der i den grad relaterer til vores navn 😊


Vi har fået produceret en cuvée bestående af de 2 nævnte druer og i 2 forskellige udgaver:


  • En feinherb (let sødmefyldt vin) cuvée som der er kommet  i 400 nummerede eksemplarer.
  • En trocken (tør) fadlagret cuvée der flaskes 300 eksemplarer; Frigives i foråret 2022

De 2 vine fremstilles eksklusivt for Rotweiss Vinimport og der vil ikke blive fremstillet flere end nævnt ovenfor. Alle flasker bliver nummereret.Den røde riesling har smagsnoter af æbler, pærer, ananas og citroner og komplimenterer den hvide rieslings typiske smagsnoter der kan indeholde fersken, pære, æble, mango og melon. 


De første medlinger fra de kunder der allerede har købt er yderst positive: En frisk, meget velsmagende og liflig vin, der godt kan gå hen og blive sommerens hit:-)

Roter riesling. Foto taget på Kinheimer Rosenberg 16. august 2020                                              Weisser riesling. Foto taget på 

                                                                                                                                                      Kinheimer Rosenberg 16. august 2020


 Rotweiss har også en ”ren rød” Ruby Riesling fra Stairs n Roses i sortimentet. Derudover kan du naturligvis også købe en almindelig Riesling feinherb, hvis du har lyst til at nørde lidt:-)


google6dd57302b1510ffc
SiteLock