Goswin Kranz

Bio-weingut Goswin Kranz - Brauneberg - Mosel

                                                                                              Smagfulde økovine

Vingården Goswin Kranz, grundlagt i 1879, er beliggende i hjertet af Brauneberg ved den midterste del Mosel, nær vinbyen Bernkastel-Kues.   


Vingårdens mål er at producere regionale økologiske premium vine med en unik karakter.   


Fremstillingen af vin sker udelukkende økologisk og der produceres hvide, røde og rosévine af høj kvalitet


Bio-Weingut Goswin Kranz er certificeret af Bioland (den førende tyske organisation af vinavlere, landmænd og gartnere der dyrker økologisk).   Vingården har opnået flere flotte udmærkelser:


Forskellige DLG-priser

Kammerprismønt: Landbrugskammer Rheinland-Pfalz: Guld, sølv, bronze

2 og 3 stjerner i tidsskriftet ”Selektion”

Mundus Vini BioFach: Guld

Hos  Bio-Weingut Goswin Kranz finder man en skøn blanding af de klassiske Mosel-druer: Riesling, Weißburgunder, Rivaner og Spätburgunder. De gror på toplokationer i Brauneberg, Filzen og Wintrich.

Lavt udbytte garanterer friske, frugtagtig Riesling-vine med harmonisk surhed. Høsten udføres selektivt. Vinmarkerne behandles i pagt med naturen og på en miljøvenlig måde; Sprøjtning foregår kun hvis det er strengt nødvendigt og ikke i henhold til en fast plan. Anvendelsen af fungicider er begrænset til et minimum. Jordbunden i vinmarkerne plantes året rundt for at støtte biodiversiteten og fremme af gavnlige organismer. Ved produktionen af druer lægger vi stor vægt på at avle sunde og modne bær. For at opnå målet om ideele druer er det årlige udbytte konsekvent reduceret. Det drejer sig om kvalitet - og ikke kvantitet.

Brauneberg er en statsautoriseret turistby nær Bernkastel-Kues.


På en imponerende dokumenteret liste over kendte personer der gennem tiderne har elsket vine fra Brauneberg, finder man bl.a. Merovingianer kongen Childebert, Thomas Jefferson, Napoleon og prins Charles - og mange andre kendte navne.


Næppe noget andet sted i Mosel har været i stand til at opnå så meget international ære i sine tidlige dage som "Brauneberger Juffer" - den tilhører den meget lille kategori af usædvanlige vinmarker i verden.


Helt tilbage i romertiden voksede der vin på Brauneberger Juffer; Den gang kendt under navnet "Dulcis Mons", det søde bjerg.


Brauneberg er et idyllisk vin sted og danner en imponerende kulisse for arbejdet med den verdensberømte Riesling vin

Bio-Weingut Goswin Kranz disponerer over knap 5 hektar;  hovedsageligt på Brauneberg Klostergarten

google6dd57302b1510ffc
SiteLock

Ved brug dette website accepterer du cookies

Læs mere
Godkend