Carl Ehrhard
Carl Ehrhard riesling
Carl Ehrhard Spätburgunder
Carl Ehrhard Rotwess

Carl Ehrhard og hans familie dyrker primært Riesling og Spätburgunder på deres 9 hektar, spredt over 6 førsteklasses vinmarker omkring Rüdesheim i Rheingau-regionen i Tyskland.

 

Ejendommen blev grundlagt af familien Ehrhard i 1815 og blev overtaget i 1998 af Carl og hans kone Petra. Det er således 5. generation, der står ved roret nu.

Ehrhards stræber efter at fremstille vine med den personlighed, der udtrykker de enkelte jordstykkers unikke karakter.

 

De seks vinmarker - Berg Rottland, Berg Roseneck, Bischofsberg, Kirchenpfad, Klosterberg og Klosterlay ligger på de stejle bredder af Rhinen og dyrkes uden brug af gødning eller herbicider.

 

I vingården arbejder Ehrhards med traditionelle metoder og forsøger konstant at bevare frugtrenheden i de enkelte vine gennem minimal indgriben. Fermentering foregår naturligt uden tilsætning af gær. Det er en lang og langsom omdannelse - op til 5 måneder i nogle tilfælde - og foregår i en blanding af store neutrale egetræsbeholdere og rustfrie ståltanke. Disse præcise, kraftfulde vine er livlige og friske i deres ungdom og udvikler stor dybde og karakter, samtidig med at de opretholder klarhed, når de bliver ældre.

 

Vi har i første omgang valgt at tage hans Rüdesheimer Berg Roseneck Spätburgunder hjem, men vi vil bestemt have flere af hans vine på programmet i løbet af 2021. Vi arbejder på, at kunne præsentere en smagekasse med de 6 forskellige enkeltmarksvine som år efter år modtager flotte anmeldelser fra diverse vinguides. Det er sjovt at smage dem op imod hinanden, så man virkelig kan smage forskellen i jordbunden. Produktionen er ikke særlig stor, ca 40.000 flasker, og der er rift om dem efter at han blev udnævnt til "Årets højdespringer 2016" af vinguiden Eichelmann og fik 4 ud af 5 stjerner*. En af de bedste vinproducenter i Rheingau! Obs: De 4 stjerner opretholdes også i Eichelmann´s 2019, 2020 og 2021 udgave:-)

RÜDESHEIMER BERG ROTTLAND

Jordbunden består af grå skifer, kvarts og kiselsten med et let læst lerlag. Her modnes druerne først. Mikroklimaet giver hyppigt mulighed for at lave auslese og beerenauslese vine.Vinene fra Berg Rotland udmærker sig ved modne toner, et nuanceret syrespil og en stor harmoni. Lagringspotentialet er 30+ år (hvilket vi kan bekræfte efter at have smagt en stribe gamle vine fra Carl Ehrhardt’s kælder)

 

 

RÜDESHEIMER BERG ROSENECK

Berg Roseneck ligger ovenfor Berg Rottland. Den er ikke homogen men består af to dele: Den østlige mere flade del, som mest består af løs lerjord. Her er vinene ganske syrerige. Underlaget på den vestlige del består af ”Taunus-kvarts”. Den holder bedre på varmen hvilket giver en mere ekstrakt rig version af Riesling og med en knap så markant syre.

 

 

RÜDESHEIMER BISCHOFSBERG

Bischofsberg vender mod syd. Underlaget består af kalkfattig jod med kiselsten og løs lerjord som gør, at den holder godt på vandet. Beskyttet godt mod vind og vejr fra skoven lige ovenfor vinmarken, giver denne mark fyldige modne vine med en god syre og specielt i tørre år præsterer den flotte vine (så 2018 må blive fantastisk)

 

 

RÜDESHEIMER KIRCHENPFAD

Underlaget i Kirchenpfad består af kvarts og lerjord, som holder godt på vandet. Dette giver perfekte betingelser for vinens vækst og frembringer robuste vine, som egner sig fremragende til at ledsage mad

 

 

RÜDESHEIMER KLOSTERBERG

Vinene vokser i sandsten og kvarts og får meget sol. Vinene fra Klosterberg er som regel dem med den højeste ”mineralitet” og med en markant syreprofil.

 

 

RÜDESHEIMER KLOSTERLAY

Klosterlay vinmarken indeholder meget kvarts og kalkholdig løs lerjord. Marken ligger godt i lå af byen (Eibingen), som giver gode vine i de lidt sværere år. Går for at være den letteste af de 6 enkeltmarker.

google6dd57302b1510ffc
SiteLock