Bossert, Gundersheim

Bossert - Gundersheim             

                                                  Vinhåndværkere par execellence

Søskendeparret Johanna og Philipp præsenterer med stolthed deres vine. Håndværk af bedste kvalitet og fremstillet af de bedste druer fra deres bedste vinmarker. De er begge uddannet fra universitetet i Geisenheim, og man fornemmer med det samme deres passion for at forny de gamle traditioner, men kun hvor det giver et bedre resultat. F.eks. i deres arbejde i vinmarken eller ved brug af moderne teknik i kælderen.

 

De ca. 4 hektar vinmarker beliggende rundt om Gundersheim giver perfekte betingelser for en langsom modning af druerne med en god aromaprofil. Spätburgunder druerne i de bedste parceller dyrkes efter ”Lyra” princippet. Navnet kommer fra det gamle strengeinstrument, da opbindingen godt kan ligne en lyre. Denne teknik giver et bedre luft-flow omkring druerne og giver en mere ensartet modning.

 

Alt arbejdet i vinmarken foregår med håndkraft. Det er primært Johanna og Emily (Phillipp´s hustru) som arbejder i marken medens Philipp er "in charge" i kælderen.

 

De har allerede opnået anerkendelse i Tyskland. F.eks. har vinguiden Vinum kvitteret med 2,5* (ud af 5 mulige) i 2018 og skriver, at der sker noget spændende i Gundersheim hos Weingut Bossert! "Hier wächst etwas heran".

 

I deres kælder arbejder de unge vinproducenter ikke meget forskelligt fra deres forfædre i 1848. Når flaskerne er fyldt, lukkes de med traditionelle naturkorkpropper; Sådan har man altid gjort.

 

Vi har valgt at tage deres "sølvkapsel" serie hjem i første omgang. Vi synes at de på fornemste vis repræsenterer, hvad det er de ønsker at opnå: En karakteristisk stil fra Rheinhessens kalkstensjord med et tydeligt fingeraftryk fra deres overbevisning om ikke at gå på kompromis med druernes kvalitet eller det faktum at vinen skal have den tid den behøver i kælderen. 

 

google6dd57302b1510ffc
SiteLock