Bettina Schumann

Bettina Schumann - Kaisersthul

                                                             Put on your red shoes and dance.....

BETTINA SCHUMANN - Stadig en Berliner


Motto: Intet virker uden røde sko


Bettina Schumann var bare 12 år gammel, da hun fik hendes første vinoplevelse. På en ferie i Italien med sine forældre fik den nu 35-årige lov til at smage en Vin Santo fra 1905 og blev særdeles begejstret over friskheden af ​​disse gamle dråber.  "Som teenager købte jeg vinflasker gennem min far i stedet for neglelak," minder hun om med et smil.

I stedet for ungdomsmagasiner læste hun vinblade, og da hun var 16 mødte hun tilfældigt en vinhandler, der tog hende til messer og arrangementer.


Dette blev efterfulgt af vinavls- og ønologistudier i Geisenheim, samt et yderligere eksamensbevis fra det italienske partneruniversitet Udine.


I 2009 fik Bettina en stilling som direktør hos Weingut Zimmerlin. I 2010 tog hun det første skridt i retning mod egne projekter: Bettina grundlagde Weinhaus Rabe med hendes daværende partner Ralph M. Ropohl; En ”garagevingård” med Burgunder vine fra gamle vinstokke. Projektet fungerer stadig, men den livlige Berliner ønskede sit helt eget.


Siden 2015 har Bettina arbejdet som ønologisk konsulent, og producerede i samme år den første officielle vintage fra Weinhaus Bettina Schumann.

Bettina Schumann køber druer med nøjagtige kvalitetsspecifikationer fra partnervinavlere. Med sin 2016-vintage har hun mere end fordoblet sin produktionsmængde med 60.000 flasker.


Produktionen finder sted i Königschaffhausen i de tidligere lokaler på St. Katharinen-Kellerei. Vinnavne som "Famose Schose" eller "Dit is der Clou vonʼt Janze" vidner om Bettinas Berlin-baggrund; En rød eller gylden sko (sidstnævnte til premiumlinjen) er på etiketterne. "Den røde sko er min familievåben," siger hun og griner - og skostativet i entreen i hendes lejlighed i Bahlingen er uden undtagelse beviset herpå.


                                                           (Frit oversat fra tekst af Silke Muffang, Meininger Verlag)

Rotweiss Vinimport er stolte over at kunne præsentere de spændende vine fra Bettina Schumann; Hun er i den grad en vinmager som det er værd at følge. Med fine anmeldelser i bl.a. Eichelmann, Gault & Millau og Meininger, er der ingen tvivl om kvaliteten i hendes produktion. Men prøv selv: VærSKO :-) Eichelmann 2019: 2,5 stjerner og stor ros:-)

google6dd57302b1510ffc
SiteLock