Nyhedsbrev August 2018

Nyhedsbrev August 2018: Besøg hos Viermorgenhof og Daniel Molitor

 

Den 4. august 2018 besøgte jeg (Henrik O) Daniel Molitor på Viermorgenhof i Kinheim. Daniel og hans søde hustru Julia (fra Weingut Meulenhof) har gang i et spændende projekt med Stairs'n'Roses. Det bliver rigtig spændende at følge i de næste mange år.


Jeg skød en lille video, hvor Daniel fortæller om den spændende vin Struwwelpitter (klik på linket). En "vildvin" lavet på lige dele Riesling og Muller Thurgau. Daniel har bevidst ønsket en let tilgængelig vin, som kan nydes som aperitif eller til sushi. 2017 var en svær årgang som fik en hård start med frost på det værst tænkelige tidspunkt. Det betød at høstudbyttet blev voldsomt reduceret. Til gengæld er kvaliteten i top. Kodeordet var "selektion". Hvordan smager den så? Den fremtræder lys gylden i glasset og i næsen har den en dejlig let blomstertone blandet med friske æbler. I smagen har den en frisk syre som giver den spændstighed uden at det bliver for syrligt og tungt. Jeg vil faktisk kalde den læskende. Og som Daniel siger i videoen: "Den er god hvis man drikker 2,3,4....glas".



August 2018: Kinheimer Rosenberg Terassen

 

Under mit besøg hos Viermorgenhof var vi en tur i Kinheimer Rosenberg marken, som er endnu et spændende projekt som Daniel Molitor startede i 2013. 0,25 hektar som er plantet på terasser fyldt med skifer. Når man kigger på billedet, kan man tydeligt se forskellen fra den klassiske vinmark. Marken er placeret lige bag Kinheimer Rosenberg skiltet. Her kan man også se terasserne. Filosofien bag er meget simpel. Ved at plante "horisontalt" på terasser får druerne mere sol. Ved at fjerne bladene fra området omkring druerne får de ikke bare mere sol, men også mere vind. Det gør druerne mindre sårbare overfor sygdomsangreb, men det gør også at klaserne ikke bliver så tætte. Altsammen for at højne kvaliteten. Daniel regner med at kunne producere ca 800 liter fra marken eller ca 1000 flasker. Hans ambition er enkel: Det skal være Kinheimer Rosenberg's bedste tørre Riesling!

I videoen (klik på linket) kan man se, at der er installeret et enkelt drypvandingssystem i marken. Det har vist sit værd i 2018! Uden det havde marken højst sandsynligt ikke overlevet. Den har indtil nu fået ca 100.000 liter vand pga tørke. Druerne så rigtig godt ud og vi glæder os til at smage 2018, næste år.

Indtil da kan man muntre sig med 2017 auslese som der kun er lavet 100 liter af. Den dufter rigtig godt med en tung frugtsødme og jeg bilder mig ind at der er rosenblade i duften! I smagen er der eksotisk frugt (ananas, mango) og det hele bindes sammen af en spændstig syre. Det er en af de ting, som gør Mosel vin så unik. Balancen mellem syre og sødme. Vi har ikke taget den med på programmet....endnu :-)


google6dd57302b1510ffc
SiteLock
unsplash