Nyhedsbrev September 1, 2018

Hos vinbonden....en blog om vin, druer, høst og fremstilling

Weingut Bossert

 

Jeg besøgte søskendeparret Johanna og Philipp Bossert i Gundersheim for at få mere viden om deres filosofi omkring vinproduktion. Ikke overraskende er de uddannet på universitetet i Geisenheim, som stort set alle unge vinproducenter i Tyskland og det afspejler sig også i deres tilgang til vinproduktion. De er meget fokuseret på at hjælpe druerne på vej med mindst mulig intervention og de høster generelt lidt tidligere end deres forældre for at få en mere balanceret vin, specielt i forhold til syren.

Rheinhessen er vel efterhånden blevet en stjerne på vinhimlen med nogle af Tysklands dyreste vine fra f.eks. Keller (G-Max bliver handlet på nettet til helt vilde priser). Ingen tvivl om ambitionsniveauet hos de unge mennesker. De vil lave vin på samme niveau. Jeg lavede en lille video fra en ny vinmark som de håber på kan opnå GG niveau i løbet af 7-10 år. Vinmarken er kun 2 år gammel og den indeholder rigtig meget sandsten (Kalkstein) og silt (Löss) som er en sandholdig jordstruktur. Det giver et højt indhold af mineraler i jorden. Dette kombineret med bogstaveligt talt knust sandsten (kig på jorden i videoen!) giver en mulighed for at lave en super riesling med fokus på et mineralsk udtryk, som nogle elsker og andre finder ekstremt. Alt arbejde i denne vinmark foregår med håndkraft.

Jeg glæder mig til at smage den! Stilen kan man snuse til i deres Riesling Silberkapsel, som vi har i shoppen. Så skal man bare forestille sig et par ekstra gear, så får man en ide om, hvad de unge mennesker sigter efter.

Gundersheimer Riesling


Jeg fik også skudt en lille film fra deres Riesling vinmark lige uden for Gundersheim. Her anvender de en speciel teknik, hvor de "twister" klasen indtil der knækker et stykke af klasen af. Ideen er at det som knækker af, er den svageste del af klassen og dermed opnår de en bedre kvalitet. De grønthøster også dvs. fjerner bladene omkring klaserne. Det er manuelt arbejde, det er hårdt og til tider kedeligt, men det kommer os til gode. Deres Gutsriesling er på et meget højt niveau og den høster fine anmeldelser hos kritikerne.

Det er for øvrigt Philipps hustru, Emily, som forklarer os hvad de laver...og ja hun er god til engelsk. Hun er amerikaner :-)



google6dd57302b1510ffc
SiteLock
unsplash