Vingårde Luxembourg

I den lille hyggelige by Remich (Mosels perle), finder man Domaine Kox. Siden 1909 har familien Kox dyrket vindruer på de omkringliggende marker og stille og roligt forbedret samt optimeret kvaliteten til det den er i dag: Outstanding!

 

Domaine kox Rotweiss

Passion, respekt for naturen og ønologisk kompetence er nøgleordene. Her bliver der ikke gået på kompromis og hver enkelt type vin i det righoldige sortiment, vidner om dels bevarelse af "gamle" dyder men så sandelig også om nytænkning og innovation. 

Domaine Kox Rotweiss

Domaine Kox producerer en lang række spændende vine: Traditionelle hvide og røde vine, mousserende vine, dessert vine, juice og sågar honning. En alsidig producent der nyder stor respekt i branchen

I 2014 tog man endnu et spring ud i det eksperimentelle, idet man investerede i 2 originale såkaldte Kvevris. En kvevri er en meget stor lerkrukke, som graves ned i jorden. Det er en traditionel og gammel vinteknik der stammer fra Georgien.

I 2017 var Domaine Kox den ene af 3 vinmagere i et spændende projekt, der gik ud på at fremstille en "cross border" mousserende vin. Sammen med en fransk og en tysk vinavler ved Mosel floden, producerede de Cuvee M; Den absolut første vin nogensinde, der er fremstillet af druer fra 3 forskellige lande. 

Domaine Kox Rotweiss

En af de spændende vine Rotweiss har på programmet, er "the naked cremant" Cuvée Auxerrois - extra brut. Som det ses på fotoet, er flasken uden etiket! Meningen er at du selv skriver en tekst, et budskab eller en hilsen og på den måde personliggøre din gave. Der kan anvendes kridt eller en hvid whiteboardmarker.

Luxembourg vin Rotweiss
google6dd57302b1510ffc
SiteLock

Ved brug dette website accepterer du cookies

Læs mere
Godkend