Elisabeth Rücker

Elisabeth Rücker - Unterretzbach - Østrig

                                                                              Ild, vand, jord, træ og metal


Elisabeth Rücker har produceret vine under sit eget ”Elisabeth

Wines” siden 2008. Planen er, at hun skal overtage familiens vingård ”Unterretzbach” i 2019. Som uddannet sommelier og efter 5 års vinstudier og 5 års arbejde for Wein & co føler hun sig klar. Hun stræber efter at blive økologisk certificeret i 2019.


Hun har allerede skabt sig et navn med sin serie ”Elisabeth

Wines” og hendes vine kan findes på vinlisten hos f.eks. Hospiz Alm i Arlberg og Angerer Alm i St. Johann i Tyrol. Ejeren her (som er præsident for Østrigs Sommelier forening) udtaler at ”Elisabeth Rücker er en ung, talentfuld vinproducent. Hendes

vine er klassiske, med en god friskhed og dybde. Hun får det bedste frem i naturen. Hendes etiketter er små kunstværker og udtrykker hendes glæde ved at arbejde med vin. Jeg er meget imponeret over det hun laver”.


Ifølge den kinesiske videnskab kræves der optimal balance, harmoni og energi mellem de fem elementer ild, vand, jord, træ og metal. Fordi disse elementer styrer og nærer hinanden, men også fordi at de kan ødelægge hinanden.

I vinavl, der er så tæt forbundet med naturen, kan forbindelserne mellem de 5 elementer være særligt tydelige.

Mit job som vinavler kræver en forståelse for ​​bevarelsen af ​​naturbalancen og en konstant dialog med naturen, der altid fastsætter betingelserne for vinavl.

Elisabeth Rücker, født 17.7.1982   

Diplom Sommelière, 2008/2009   

5 års „Inspiration zum Wein“   

Vinmanagement 11, 2001/2002

Indtræder i familiens vingård i Juli 2008


Vi dyrker traditionelle druer, så som :Grüner Veltliner, Riesling, Chardonnay, og Zweigelt.   


"Vores druer drager fordel af de bedste vinmarker og jordbund i Unterretzbach og dens omgivelser"

Elisabeths Filosofi:

Elisabeth Rücker koncentrerer sig om naturens cyklusser, og det er derfor, at økologisk jordforvaltning er afgørende for hende som grundlag for "gode vine". Lidt længere ud i fremtiden, ser hun sig selv som en 100% biodynamisk avler. Asiatisk visdom påvirker også Elisabeth; Hun er overbevist om, at de fem elementer af ild, vand, jord, træ og metal fra kinesiske lære har deres egne indvirkninger på vinen. Hun lægger vægt på disse effekter og relaterer dem til hendes arbejde. Da hele produktionen er baseret på håndplukkede druer, er der ingen planer om at  vingården skal vækste i størrelse. Elisabeth stræber kun efter vækst i kvalitet.

google6dd57302b1510ffc
SiteLock

Ved brug dette website accepterer du cookies

Læs mere
Godkend