Sarah Hulten

 Sarah Hulten, Ahr

                                   

                                Plan R - og R står for Riesling, Rhein og Rekultivering

 

Kald det ikke en drøm - kald det en plan! For mere end 40 år siden ophørte en meget stejl vinmark i Leutesdorfer Rosenberg i Ahr med at være vinmark. Den blev simpelthen opgivet af sine ejere og har siden ligget øde hen. Altså lige indtil at Sarah Hulten i 2017 i en alder af blot 26 år, får den skøre ide at genoptage dyrkningen af marken. Uden vinmæssig uddannelse, uden at være vokset op i en vinfamilie - og uden penge, kaster hun sig ud i projektet med brask og bram. Gennem crowdfunding får hun samlet så mange penge ind at hun kan gå i gang og med blod, sved og tårer starter hun rekultiveringen af denne stærkt eftergroede og særdeles stejle vinmark. Alt arbejde foregår med håndkraft; tjørne og ukrudt fjernes, de historiske støttemure er renoveret og der plantes riesling - og kun riesling! Faktisk er der tale om kloner af planter der har sin oprindelse i Mosel i 1896.


Den første årgang Sarah fik flasket og er for længst udsolgt; 2018 årgangen frigives i maj 2019 og Rotweiss er foreløbig de eneste udenfor Tyskland der kan tilbyde vin fra dette spændende projekt. Vi har sikret os en pæn del af den ellers stærkt begrænsede produktion på ca. 2000 flasker. Og tro os når vi siger at efterspørgslen er stor!

Sarah Hulten er i 2019 optaget i VINUM´s vinguide og har fået flotte anmeldelser: "Årets opdagelse i Mittelrhein" og "Sådan skal Mittel-Rhein riesling fra gamle vinmarker smage" står der blandt andet:-)


google6dd57302b1510ffc